Loading

Hell yeah, eindelijk weer een update!

Hell yeah, eindelijk weer een update!

Luuk is momenteel erg druk met zijn hardlooptraining, waardoor we ook veel rustdagen inplannen en niet elk moment met de bus bezig zijn. Dat maakt het hele proces ook wel relax.

Hebben jullie dan überhaupt wel wat gedaan? Zeker weten! Terwijl heel Nederland op het ijs stond waren Jess en Luuk druk bezig met de Blue Van. 

Zo zijn we met de Blue van op de koffie geweest bij een vriend van Luuk die ook een bus aan het ombouwen is tot camper. Superleuk om te zien en ervaringen uit te wisselen. We kunnen niet wachten op gezamenlijk te gaan klimmen in de Belgische Ardennen. En uiteraard ook wat Belgische biertjes nuttigen onder de luifel. 

We begonnen eerder onze wanden met een 6mm plaat, maar achteraf was het toch niet naar wens. Toch maar vervangen voor de 4mm plaat en deze buigt veel mooier en zat gelijk mooi tegen de wand aan. Top! Beide wanden bij het bed gelijk maar afgemaakt, zodat we snel onze lattenbodem ertussen kunnen plaatsen en binnenkort een keer kunnen proefslapen in de Blue Van. 

Daarnaast zijn we verder gegaan aan onze ‘garage’. Aan de rechterkant hebben we alle watervoorzieningen geplaatst. Een schoonwatertank van 93 liter, waarmee we zeker wel drie dagen off the grid kunnen staan. We hebben zelfs een doucheaansluiting gemaakt, waarmee we ons met een doucheknop buiten kunnen afspoelen. Nu nog met koud water, maar hopelijk in de toekomst met warm water. De aansluitingen voor warm water zitten er in ieder geval al wel. De boiler kan er later zo bijgeplaatst worden. Om te weten of we na dag 3 nog kunnen douchen of thee kunnen maken, hebben we een sensor in de tank geplaatst, waarmee we kunnen aflezen op het bedieningspaneel hoe vol de tank nog is. Ideaal! 

Aan de linkerkant hebben we alle elektra voorzieningen. Daar zijn we (lees: Luuk) momenteel nog druk mee bezig. Alle uitleg daarover, komt in onze volgende blog! 

En owja! We zijn er ook achtergekomen dat onze bus niet zo goed tegen de kou en een lange tijd stilstaan kan. Zo hebben we laatst de bus moeten starten met startkabels. Gelukkig kunnen we binnenkort met 1 druk op de knop de auto starten met onze eigen huishoudaccu, zo zijn we nooit afhankelijk van een andere auto. 

Ps. Het blijft toch een mooie plaatje om te zien.. Onze Blue Van in de witte sneeuw! 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.