Loading

Auw dat doet pijn

Auw dat doet pijn

We zijn weer opgewarmd, dus we kunnen weer aan de bak. De afgelopen tijd zijn we weer flink bezig geweest met de Blue Van. Zo hebben we het ontwerp redelijk ‘definitief’ gemaakt in Sketchup. Super tof en leerzaam aangezien we nog nooit met Sketchup hebben gewerkt. Het geeft een goed beeld hoe de bus daadwerkelijk gaat worden en is de basis gelegd.

Met een pakket aan tekeningen onder ons arm zijn we naar een ‘via via vriend’ gegaan (oftewel, Richard) die voor ons het aluminium bed frame heeft gelast. En aangezien het een sterke constructie moest worden, hebben we toch maar even extern hulp gevraagd. Ja.. we kunnen helaas niet alles zelf. De constructie is nu bijna klaar. Volgend weekend weer door en dan zijn we weer een stapje verder.

Wat we wel zelf konden was de dak ventilator plaatsen en de Fiamma luifel plaatsen. Auw dat doet pijn… een gat van 40×40 zagen in het dak van je nieuwe bus, als dat maar goed gaat? Na enkele uurtjes zagen, meten, kitten en afwerken zat de dakventilator erin. Na een paar dagen regenachtig weer was hij dan ook goed gekeurd tegen de regen, geen lekkage! Yes! 

De aankomende tijd zullen we ons vooral focussen op alle gaten die we nog in de bus moeten zagen, zodat we straks de hele binnenkant kunnen dicht isoleren. Dit betekent dat we de zonnepanelen al gaan plaatsen, de afvoer van de schoon- en vuilwatertank gaan maken en de ontluchting regelen in de bodem voor de gasfles. 

Tot de volgende blog! 

1 Comment

  • Sander

    Lekker bezig!

    december 2, 2020 at 3:56 pm

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.