Loading

Welkom in de chaos van Delhi! Toeeeetttt!

Welkom in de chaos van Delhi! Toeeeetttt!

Na een soepel verlopen vlucht zijn we veilig aangekomen in Delhi. Met de black and yellow taxi een half uurtje naar ons hostel gereden waar we eigenlijk gelijk ons tassen hebben gedumpt om vervolgens een ontbijtje te scoren in de ‘main bazaar’, de hoofdstraat van Delhi. Okee, de eerste wandeling door de stad hebben we overleefd! Overal toeters van auto’s, tuktuk’s, brommers en fietsers. Ook honden, apen, ratten, koeien en geiten zijn hier in grote getalen. Hier kunnen we nog wel aan wennen, maar de stank en de armoede is wel echt even omschakelen. Mensen liggen op straat te slapen, hangen wat rond met hun vieze oude kleren en overal ligt troep op straat. 

De fietsbel is onze grote vriend! 

Vanochtend ging de wekker erg vroeg, want we hadden een fiets tour door de straten van Old Delhi. Hoe eerder je begint, hoe rustiger de straten. Maar uhm, rustig was het zeker niet! Lopen is al lastig in de stad, laat staan fietsen! Maar wat een indrukken! Zo zie je wel het echte India. Onze gids Jo heeft in 4 uur tijd de smalste steegjes, drukste wegen, rustigste straatjes en de Indiase lekkernijen laten zien en proeven. De zoete thee (water, melk, suiker, ginger en thee bladeren), een mati (soort koekje) en een lokaal ontbijt (een soort kale wrap die je lekker moet dopen in een curry met wat vlees en groenten). Was eigenlijk best wel lekker. En owja! Onze fietsbel was vanochtend onze grote vriend! 

Morgen gaan we de metro ontdekken en zullen we langs verschillende tempels en mooie plekjes gaan. Donderdag ochtend vertrekken we met de trein naar Jaipur, onze volgende bestemming. Maar nu gaan we hier nog even chillen op een heerlijk dakterras met uitzicht op de main bazaar. Je kan hier uren zitten en kijken naar de mensen met hun bezigheden. 

PS. Foto komt nog! Internet is drama haha! 

1 Comment

  • Anneke

    Wat een drukke stad zeg. Vol met mensen en dieren. Ga je niet voor je rust naar toe. Veel plezier morgen nog.

    september 27, 2016 at 7:48 pm

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.