Loading

Wauw, wat een avontuur!

Wauw, wat een avontuur!

Na een week uit de lucht te zijn geweest, hier een klein verslagje van onze eerste helft van onze trekking.

Slapen in een tent in the middle of knowere, koud hebben, heel erg koud hebben, primitief leven, douchen met een emmer water, om 7 uur al op bed liggen (of zelfs eerder) omdat je anders toch niets beters te doen hebt en gewoon klokkie rond kan slapen, eten wat eigenlijk altijd hetzelfde smaakt, alleen maar thee drinken heel de dag door, maar….

Ondanks alles, is het zo een gave ervaring! We genieten iedere seconde van de uitzichten hier, de lieve mensen hier op de berg, vele male Namaste zeggen, liters water filteren, lange dagen wandelen, op plekken lopen waarvan je denkt dat het eigenlijk het einde van de wereld moet voorstellen maar echt geweldig is.

Wat is het hier leuk!!

11 dagen geleden begonnen we op 800 meter met onze trekking. Toen nog heerlijk warm in een korte broek en t-shirt. Elke dag weer vele meters omhoog om ook aan de hoogte te wennen. We lopen gemiddeld 4 tot 8 uur met tussendoor thee pauzes, lunch pauzes en gewoon korte rust pauzes.

Aan het begin was de omgeving nog erg groen, vele watervallen en veel beekjes vanuit de bergen. Met de dag wordt het grijzer en witter en zie je steeds meer hoge bergen en worden de uitzichten alleen maar mooier (denk aan de mooie bureaublad achtergronden op je pc, en dan in het echt!). WAUW! Hoe hoger je bent, hoe meer je het ook merkt aan je ademhaling. Het lopen kost op 5000 meter een stuk meer moeite dan op 1000 meter.

De eerste hoge pass hebben we al gehad. De Kangla Pass was op een hoogte van 5320 meter. Eerst heel steil onhoog en vervolgens weer heel steil naar beneden. Bovenop de pass hebben we heerlijk genoten van het uitzicht met vele koekjes en coca cola! Genieten! Over ongeveer een week zal onze 2de pass zijn. De Thorongla Pass.

Chulu East Peak (6400M)

Morgenochtend zal Luuk zijn klim eindelijk gaan beginnen met zijn klimgids Pemba en de twee dragers (Jaa, je leest het goed! Twee dragers speciaal voor hem! Haha. Maar zij zullen voor de tent, kookgerei en genoeg te eten en drinken etc. zorgen!). Een spannende paar dagen waar hij lang naar uit heeft gekeken. Wel een dag later dan gepland, omdat zijn klimtas nog in de hoofdstad stond. Maar na veel geregel is de tas dan eindelijk hier in Ngawal (3650m)! Na 2 lange dagen wandelen/klimmen naar het hoogste kamp van de Chulu East Peak, zal hij (zoals het er nu naar uit ziet) op dag 3 in de vroege morgen de top halen!

Wij gaan nog heerlijk 12 dagen genieten hier in de bergen, voordat het kleine vliegtuigje ons weer naar de bewoonde wereld brengt!

Liefs, Luuk en Jess!

4 Comments

 • Sabrina

  Klinkt weer zo top! Luuk zet hem op de komende dagen.
  Op en top genieten. X

  oktober 27, 2016 at 2:36 pm
 • Fred en Sam

  Zoveel klimmen voor plattelanders is wel heel bijzonder. Het klinkt allemaal heel fraai, maak maar veel foto’s en geniet met volle teugen. Bedankt voor de up-date en blijf gezond.

  oktober 27, 2016 at 7:16 pm
 • Dominique

  Wat een mooi verhaal weer maar vooral wat een mooie ervaring! Fijn dat alles zo goed gaat. Heel veel succes en plezier de komende dagen! Liefs, Dominique

  oktober 27, 2016 at 9:17 pm
 • sjors

  Hey Luuk en Jessica ik vind heel knap wat jullie allemaal doen en beleven geniet van alles hoe zwaar het soms ook is ,en Luuk je kan het pak die berg

  november 1, 2016 at 6:22 pm

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.