Loading

Vijf maanden om nooit meer te vergeten!

Vijf maanden om nooit meer te vergeten!

Wat een reis! 152 dagen backpacken door het verre Azië, wat een leven! We hebben zoveel meegemaakt en geleerd deze 22 weken. Wat mooi dat we dit hebben kunnen doen en dat alles zo goed is gegaan. Het zal wel weer even wennen worden om na de 18e keer in een vliegtuig te hebben gestapt weer te landen in het koude kikkerlandje. We verlangen naar ons eigen bed na in meer dan 60 verschillende bedden te hebben gelegen deze reis.

In deze blog nemen we jullie nog even mee naar de zeven landen die we bezocht hebben tijdens onze reis.

 

INDIA, ‘You love it or you hate it’

Een prachtig land waar je echt van moet houden. De drukte, de cultuur, de (vieze) kleine straten, de koeien, het lekkere eten, maar vooral het leven op straat wat veel gezelligheid en kleur aan het land geeft. We love it! We hebben in deze totale vijf weken nog maar een heel klein deel gezien van het land. De rest van het land staat zeker op onze bucketlist! P.s. Het getoeter gaan we zeker niet missen.

NEPAL, ons favoriete land

De gigantische bergen, de ongerepte natuur, de lieve mensen en de religie in dit land hebben veel aantrekkingskracht. Niet voor niets zijn we hier voor de 2de keer geweest. De trekking van 25 dagen door het Annapurna gebied en Luuk zijn klim van de Chulu far east was zeker een hoogtepunt van de reis. Het vrijwilligerswerk had deze keer een extra toevoeging op de reis. We hebben een klein steentje bijgedragen na de grote aardbeving die het land twee jaar geleden heeft gehad. Nepal blijft toch wel echt ons favoriete land tot nu toe, ondanks dat het soms toch echt wel even aanpoten was!

THAILAND, het basecamp

Ons basecamp durende deze reis, omdat het zo heerlijk centraal in Azië ligt. Vijf keer heeft de taxi ons opgehaald bij de luchthaven van Bangkok. Voornamelijk terrassen gehopt op de Rambutri en de Koh San Road en hele gezellige dagen gehad met Joost en Robin!

LAOS, twee geweldige weken

Uitgestreken berglandschappen, jungle, helderblauwe lagoons, watervallen en de vele ritjes op de scooter is wat wij herinneren als wij aan ons avontuur in Laos denken. Ook de feestjes en de activiteiten, zoals het tuben en het klimmen, horen ook wel echt bij de geweldige twee weken die we daar hebben meegemaakt.

INDONESIË, wat een avontuur

Wat begon als een ludiek idee, een vulkaan beklimmen in Indonesië, werd snel werkelijkheid. We boekte een ticket en daar stonden we dan in de keiharde storm op de top van de Mt Rinjani. Best wel een beetje spannend. Gelukkig hadden we een paar dagen op de Gili Eilanden om uit te rusten. Echt één van de mooiste eilanden die we tot nu toe hebben gezien. Wat was dit een gaaf avontuur!

HONGKONG, weer even het ‘thuisgevoel’

Om in zo een wereldstad Jess haar ouders te ontmoeten was toch wel een speciaal moment tijdens de reis. Deze drie dagen hebben we van alle kanten de skyline wel gezien. Veel gewandeld, genoten van de uitzichten, het lekkere eten en vooral ook heel veel gelachen! Wat was het gezellig en heerlijk om weer even het ‘thuisgevoel’ te hebben in deze wereldstad!

MYANMAR, nog zo puur

Myanmar, een indrukwekkend mooi land wat lange tijd gesloten was voor toerisme. De warmte, de geuren, de drukte, de mensen, de cultuur, een mengeling van Zuidoost Azië en India. Hier houden we van, en waarom? Misschien omdat het 180 graden verschil is met wat we gewend zijn in Nederland? Er is zoveel te zien op straat, heerlijk! Hopelijk is het over een paar jaar nog steeds zo een mooi land, omdat steeds meer toeristen het land weten te vinden.

 

Hebben jullie al zin om naar huis te gaan?”

En dat waren onze zeven landen die we de afgelopen vijf maanden hebben bezocht. Woow, wat hebben we eigenlijk mooie landen gezien! En op de vraag, hebben we al zin om naar huis te gaan (die vele ons de laatste week vragen)? Ja. Tuurlijk is het ook weer fijn om lekker naar huis te gaan en je familie en vrienden te zien en gewoon weer te gaan werken. Maar toch blijft de interesse voor reizen bij ons (hij wordt eigenlijk alleen maar meer) en zullen we hopelijk in de toekomst nog vele mooie reizen gaan maken. We gaan het leven hier in Azië ook echt wel missen.

De website www.luukenjessica.nl blijft voorlopig nog bestaan. Ons idee is om deze blog de volgende reizen ook weer bij te gaan houden en jullie mee te nemen in onze volgende avonturen. De blog was voor ons leuk om bij te houden, maar vooral ook omdat we zoveel positieve reacties hebben gehad van iedereen! We willen jullie daarom ook bedanken voor het lezen van de blog en de leuke reacties!

Even nog een leuk weetje!

Onze 23 blogberichten, die totaal 4587 keer zijn bekeken, hebben 102 reacties ontvangen van jullie. Super! Bedankt!

Tot heel erg snel!

Liefs Luuk en Jes.

DREAM IT, WISH IT, DO IT!

8 Comments

 • Mary

  Ongelooflijk wat jullie allemaal gezien, gedaan, beleefd, geproefd etc hebben. Natuurlijk smaakt het naar meer, maar gelukkig komen jullie voorlopig eerst weer naar huis. Kunnen jullie op jullie gemak weer nieuwe plannen maken. Ik heb genoten van jullie blogs. ?

  februari 23, 2017 at 7:18 am
 • John

  leuk om te lezen deze blogs,wat een avontuur
  veel plezie nog die laatste paar dagen en zie jullie gauw weer .

  groten John en Astrid

  februari 23, 2017 at 8:28 am
 • Kelly

  Tot morgen!! <3

  februari 23, 2017 at 10:07 am
 • Renee

  Jullie hebben echt veel gezien en meegemaakt. Super leuk dat we jullie zo hebben kunnen volgen. Ik ben benieuwd naar de foto’s en alle verhalen als jullie terug zijn. In ieder geval fijn om jullie snel weer te zien. Geniet nog van de laatste dagen en tot snel!!xxx

  februari 23, 2017 at 11:10 am
 • Wilma

  Hee lieverds, Wat heb ik genoten van jullie blogs ,op deze manier namen jullie mij mee naar hele mooie bijzondere plekken. Zo kon ik alles toch een beetje meebeleven met jullie , super !!! Nu kijk ik uit naar jullie verhalen als jullie weer thuis zijn ! Fijn ! Een hele goede en rustige vlucht terug en tot morgen ! Liefs mam

  februari 23, 2017 at 3:09 pm
 • Wendy de Boer

  Ja het was echt mee-genieten en ik hoop via dit blog in de toekomst nog meer mee te blikken in jullie reis avonturen. Jullie verhalen over de culturen en jullie eigen gevoel en belevenissen, was echt een perfecte combi voor deze blogs! Heel aantrekkelijk en ga zelf ook verlangen naar een reis. Heel benieuwd naar jullie plannen! Keep dreaming!

  februari 24, 2017 at 11:55 am
 • Wendy de Boer

  En natuurlijk een warm welkom thuis straks met jullie fam & vrienden ????

  februari 24, 2017 at 11:55 am
 • marian

  Genoten van jullie blogs!!
  Welkom thuis.
  Liefs Marian

  februari 27, 2017 at 10:01 am

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.