Loading

Laos, het land van de miljoen olifanten

Laos, het land van de miljoen olifanten

Uitgestreken berglandschappen, jungle, helderblauwe lagoons, watervallen en een miljoen olifanten, zeggen ze (we hebben alleen nog niet eens 1 olifant gezien, haha)! Nee, vroeger leefde hier in Laos heel veel olifanten in het wild. Tegenwoordig niet meer (of bijna niet meer). De olifanten zijn nu een toeristische attractie geworden waar veel geld aan wordt verdiend, dit is duidelijk niet ons ding. Ons ding is meer om zelf op pad te gaan om de vele tempels, watervallen, blue lagoons en grotten te ontdekken en de mooie natuur zelf te beleven te voet of met de scooter. En ook is Laos hierdoor toegevoegd aan onze top 10 hardloopplekken in Azië. WAUW!

Aankomst in Luang Prabang

Het scheelde weinig of we waren Laos niet in gekomen…

Na een uur vliegen vanaf Bangkok kwamen we aan op de luchthaven van Luang prabang. Bij aankomst moesten we gelijk ons visum regelen. Alleen moesten we die betalen in contante Dollars, oeps die hebben we bijna allemaal al uitgeven. Creditcard dan? Nee die accepteren ze niet. Thaise Bath? Ja dat accepteren ze wel, gelukkig hadden we hiervan nog voldoende in ons portemonnee. Was toch even een stress momentje.

In Laos is het Boeddhisme het belangrijkste geloof, vooral in Luang Prabang kan je er niet aan ontkomen. Overal zie je tempels, maar vooral monniken in hun prachtige oranje/rood gewaden in het straatleven. Dit maakt, samen met de Mekong, Luang Prabang ook wel een bijzonder dorp/stadje.

img_4998

Stokbrood, coconut pancake en fruitshakes

Van wat we tot nu toe hebben gezien, is het eten hier geen straf. Doordat Laos vroeger een Franse kolonie is geweest, zie je dat hier dan ook overal terug op straat. De gebouwen en straatnamen, maar ook de croissantjes, stokbroden en wijn (wijn is alleen voor ons als backpackers toch wat aan de dure kant, helaas). Wij houden het maar bij een Lao biertje. En elke avond wisten we wel weer een excuus te vinden om te genieten van heerlijke coconut pancake’s (poffertjes) en de fruitshakes. Jammm!

Tuben, klimmen en brommer rijden in Vang Vieng!

 Na een busreis kwamen we aan in Vang Vieng! Wat een leuke plaats en wat hebben we hier veel gedaan! Een echte spot voor backpackers, aangezien hier het nachtleven aardig gezellig kan zijn. Oftewel, wij hebben ook een gezellig drankje en dansje gedaan in de Sakura Bar. De volgende dag, tijdens onze lazy sunday, kun je ook maar 1 ding doen, tuben! Jezelf in een band laten ploffen en mee laten drijven in de rivier. Genieten met een grote G!

Na onze lazy sunday moesten we natuurlijk wel weer wat actiefs doen, dus we hebben onze klimgordel aangetrokken en heeft Luuk Jess de basics van rotsklimmen geleerd! Heel gaaf, wel alleen wat spierpijn de volgende dag.

DCIM101GOPRO

DCIM101GOPRO

Als voorbereiding op de Thakhek loop die we morgen gaan doen (een brommer rit van zo’n 480 km door het binnenland van Laos) hebben we in Vang Vieng een brommer gehuurd en een mooie tocht gemaakt langs verschillende blue lagoons, grotten en watervallen. Fantastisch! Het was alleen wel wat hobbel de bobbel af en toe, even wennen!

img_5338

Tijdens de tocht kun je vele grotten bezoeken (zoals in heel Laos), het enige wat je nodig hebt is een hoofdlampje en wat oriëntatie vermogen dat je de uitgang weer weet te vinden. Bizar toch? Dat je gewoon zelf een pikdonkere, grote en verlaten grot in kan wandelen? Gelukkig kwamen wij bij een verlaten grot een oud enthousiast mannetje tegen, die vol trots ons door de 120 meter lange grot leiden! Prachtig om te zien, de grot zat vol met stalagmieten en stalactieten. De man heeft ons ook elke stalagmiet en elke stalactiet laten zien in zijn beste Engels. Haha, heel bijzonder!

Kortom, wij vermaken ons nog prima hier in Laos. Morgen gaat ons avontuur beginnen door het binnenland.

Liefs, Luuk en Jess!Ps. We hebben ook nog wat foto’s aan onze vorige blog toegevoegd van Bangkok.

 

7 Comments

 • Keby

  Wat goed, lekker genieten!!

  december 14, 2016 at 5:11 am
 • Sabrina

  Foto’s om jaloers van te worden. Wat een andere wereld en zo bizar hoe jullie dagen er uit zien en hoe die van ons gevuld zijn.
  Jullie gaan bij terugkomst gewoon in het Aarkanaal tuben?
  Have fun!

  december 14, 2016 at 5:42 am
 • Yv

  Jullie brengen ons even in het verre Azië met jullie verhalen, echt mooi wat jullie meemaken, nog een paar maanden heerlijk genieten! Xx Yv

  december 14, 2016 at 6:10 am
 • Marian

  Zoooo leuk om te lezen, lekker genieten samen.
  xx Jan en Marian

  december 14, 2016 at 10:36 am
 • Marc Blotwijk

  Wat een mooie foto’s! De jongens willen ook wel (weer) naar Azië! Veel plezier weer.

  Groeten, Fam Blotwijk

  december 14, 2016 at 1:50 pm
 • john

  nou dat is optie voor zomer 2018

  december 14, 2016 at 9:53 pm
 • Sjors

  Hey Luuk en Jessica weer een mooie belevenis en wat een mooie foto ’s en jij Luuk op een brommer alleen dat al is een hele ervaring ik kijk alweer uit naar jullie volgende avontuur geniet van alles dikke kus

  december 17, 2016 at 9:58 am

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.