Loading

Jaipur, the Pink City

Jaipur, the Pink City

Okee, India is inderdaad nog steeds erg wennen voor ons, haha! Maar hoe meer we buiten de stad zijn en meer het platteland zien, beginnen we India veel meer te waarderen. Mensen hebben hier weinig geld, vaak geen werk en elke cent die ze kunnen verdienen aan toeristen is weer een Chai (Indiase thee) ergens op de hoek van de straat. Het is bijzonder om te zien dat alles hier op de straten gebeurd, kapper, slager, fietsenmaker en ga zo maar door. Wat doen wij toch moelijk met onze grote winkels en alle poespas!

Tuktuk? Riksja? Very good price for you. We kennen alle praatjes van de verkopers ondertussen wel. Verder zijn de mensen hier vooral aan het wachten en maar een beetje staan kletsen op straat. Soms ook wat werken aan de weg, vooral hier in Agra waar we nu zijn, wordt heel veel gewerkt aan de wegen en aan nieuwe hostels/restaurants. Het openbaar vervoer is hier trouwens prima te doen. Wat we van te voren hadden gelezen, dat de treinen overvol waren en altijd te laat, hebben wij nog niet meegemaakt. Prima gereld dus.

De Pink City & Amber Ford
De afgelopen dagen zijn we in Jaipur geweest, de Pink City, zoals ze dat hier noemen. Een heel stuk mooier dan de drukke stad Delhi. Gelijk maar het bekende Amber Ford bezocht. Een prachtig ford, waar je ook met de olifant bovenop gebracht kon worden. Wij zijn maar heel sportief gaan lopen. We lopen sowieso heel wat kilometers hier af, een goede training voor de trekking die we straks in Nepal gaan doen. Gisteren hebben we een wandeling gedaan door de Pink City, veel mooie uitzichtpunten over de stad gezien. Zo sprak een man ons aan die wel een mooi uitzichtpunt wist waar we mooie foto’s konden maken. Heel leuk gesprek gehad en leuke foto’s kunnen maken. De mensen hier willen je graag helpen, vooral ook bij ons hostel van de afgelopen dagen.

Taj Mahal is gespot!
Vandaag zijn we aangekomen in Agra waar de beroemde Taj Mahal staat. En ja hoor! We hebben hem al gespot! De aankomst was wat minder vandaag. We kwamen in een cheapy hostel waar we naast de receptie op een vieze kamer moesten slapen. Met 1 seconde wilde we al weggaan, dus hebben ze een andere kamer in het hostel ernaast aangeboden voor dezelfde prijs. Deze kamer is gelukkig wel ‘iets’ schoner, haha.

Morgenochtend vroeg ons bed uit, want we gaan de zonsopkomst bekijken bij de Taj Mahal. Heel erg benieuwd!!

Ps. De wifi hier in India is vaak zo slecht, dus foto’s uploaden is erg moeilijk..

Veel liefs, Luuk & Jess.

3 Comments

 • Sabrina

  Wauw! Nu al super leuk om het te lezen. Als jullie het al vies vonden, dan moet het wel heel drastisch zijn. Haha! Gelukkig een iets betere kamer nu voor jullie.
  Jullie hebben niet stil gezeten en al heel wat gezien weet. De Taj Mahal zag ik al op een foto voorbijkomen. Wat ontzettend gaaf!!
  Geniet er maar van. Ik ben stiekem wel jaloers, haha.

  Liefs,
  Robert en Sabrina.

  oktober 2, 2016 at 8:59 am
 • Wendy

  Oh wat tof lijkt me die zonsopkomst! Goed de wekker zetten, niet verslapen 🙂 Goede reis en geniet van alle indrukken!!

  oktober 2, 2016 at 10:21 am
 • Janna

  Veel plezier bij de Taj Mahal, lijkt me super mooi! xx Janna

  oktober 2, 2016 at 11:37 am

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.