Loading

Goedemorgen Lombok, Indonesië!

Goedemorgen Lombok, Indonesië!

Jaajaa, we hebben Laos ondertussen verlaten en de Mount Rinjani, een vulkaan op Lombok, wordt ons nieuwe avontuur voor tijdens de kerstdagen. Een spontaan idee, omdat we nog 2 weken over hadden tussen Laos en Hongkong waar we Jess d’r ouders gaan zien. Retourtje Lombok via Bali was zo geboekt en daar zitten we dan… op de paradijselijke stranden voordat ons nieuwe avontuur gaat beginnen! De klim van de Mount Rinjani!

img_5503

Thakhek Loop

Maar eerst nog even over onze laatste paar dagen in Laos. We hebben de Thakhek Loop gereden, een scootertocht van zo’n 480 km door het binnenland van Laos, beginnend en eindigend in het dorpje Thakhek. Wat een prachtig land is Laos, daar zijn we door deze tocht wel achter gekomen. De eerste dag hadden we stralend mooi weer en reden we in een vogelvlucht 160km weg! Wauw, wat voelt dat heerlijk. Helaas, het mooie weer was van korte duur. De tweede en derde dag werd het weer minder en reden we in ons vest en jas in de regen. Dat valt even tegen. Dit zorgde ervoor dat we de route sneller hebben afgelegd dan het plan was. Tijdens de tocht reden we door verschillende kleine dorpjes en dat bleef niet onopgemerkt door de kinderen. Zwaaiend en toeterend reden we voorbij op de brommer.

Konglor Cave

Op dag twee hebben we de Konglor cave (Tham Kong lo) bezocht met een doorgang van 7km, waarbij je met een bootje doorheen moet varen. Via ons guesthouse hadden we vernomen dat je vroeg moest gaan, vanwege de toeristenmassa. Dus om acht uur waren we als allereerste en enige in de grot. Na 2,5 uur kwamen we uit de grot, heel gaaf. Deze was zeker mooi!

DCIM101GOPRO

Lombok, Indonesië

Na een paar reisdagen zijn we via Thailand en Bali op Lombok aangekomen. Echt een paradijs als je de stranden hier ziet. Maar eerst moeten we nog bikkelen om met 1,5 dag de top van de vulkaan te bereiken en weer met 1,5 dag terug zijn. Volgens Tripadvisor zou dit echt een hele zware klim moeten zijn en niet iedereen redt dit dan ook. Gelukkig zijn we wel wat gewend! Wauuwww, wat zal het cool zijn als wij tijdens de kerst deze top kunnen bereiken. En hopelijk kunnen we na deze overwinning uitrusten op de witte stranden van de Gili Eilanden en vervolgens een oud en nieuw feestje vieren op Bali. Op 3 januari zien we dan eindelijk Jess d’r ouders op Hongkong. Dit gaan 3 hele gave weken worden!! Wij wensen jullie ook hele fijne feestdagen en een goede start van 2017.

Liefs, Luuk & Jess

Ps. Bedankt voor jullie lieve reacties op de blogs! Heel leuk om te lezen!

4 Comments

 • Anneke

  Wat een avonturen beleven jullie. Heerlijk om te lezen. We kunnen niet wachten tot 3 januari, dan zien we jullie eindelijk weer, tot dan en hele fijne kerstdagen en een goed uiteinde.

  december 22, 2016 at 8:24 am
 • Sjors

  Hey wat rot om zo de kerst dagen door te brengen wat ziet het er heerlijk uit ,en wat zou het gaaf voor je zijn om die top te bereiken heel veel sterkte met de klim ,en dan een fantastich begin in 2017 .

  december 24, 2016 at 10:30 am
 • Wilma

  Hoi lieverds , Wat nemen jullie mij (ons) mee naar mooie plekken met jullie verhalen en foto’s! Fijne momenten waar ik graag voor ga zitten. Ik ben heel benieuwd of jullie op kerstavond de top van de vulkaan Rinjani bereikt hebben ? Lijkt mij geweldig .. fijne kerst en geniet xx mam

  december 24, 2016 at 4:25 pm
 • Wendy de Boer

  Echt heel dapper ook die grotten in enzo! Ik loop nog wat achter met de blogs en op jullie reis, maar t is leuk om te lezen, ik reis helemaal mee ofzo!

  februari 3, 2017 at 8:55 pm

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.