Loading

Genieten van het prachtige India

Genieten van het prachtige India

Voor het eerst in India nemen we de bus in plaats van de trein naar ons volgende plaatsje. En ja, het mag gezegd worden, de bus is echt relax en zeker goed voor de afwisseling! We hadden gekozen voor een sleeper plekje, waardoor we lekker een soort van eigen hutje hadden met daarin een tweepersoonsbed. Ideaal!

De blauwe stad Jodhpur

Na een busrit van 6,5 uur komen we dan eindelijk aan in Jodhpur. Voor het laatste stukje naar ons guesthouse hosselen we een riskja en maken we gelijk al kennis met het doolhof van kleine straatjes. Wauw! Hier gaan we ons zeker wel een paar dagen vermaken met rondslenteren!

We slapen in een prachtige haveli en met kleine smalle trappetjes omhoog en naar beneden komen we in ons eigen kleine paleisje waar ons bed staat. Het guesthouse heeft een gezellig dakterras met een uitzicht over het indrukwekkende Mahrangarh fort wat boven de blauwe stad opdoemt.

Waarom de huizen allemaal blauw geschilderd zijn is nog een klein raadsel. Maar toch geloven de meeste mensen dat dit met het kastenstelsel te maken heeft. Vroeger hadden de huizen van de Brahim (hogere) kasten een blauwe kleur om zich te onderscheiden van de rest van de bevolking. Nu is het misschien gewoon een trend geworden om je huis blauw te verven, want bijna elk huis heeft wel een blauwe muur.

img_8657

Vreselijk ochtendhumeur

De volgende ochtend hebben we gelijk zin om het gigantische Mehrangarhfort te bezoeken, dit is dan ook het grootste fort van Rajasthan! Onderweg richting het fort worden we opgewacht door een stel straathonden met een vreselijk ochtendhumeur! We krijgen al snel de indruk dat ze ons iets proberen duidelijk te maken. Met elke stap in hun richting verandert hun toon en hun gezichtsuitdrukking! Ooooh, we snappen het al, dit is jullie straatje! En heel snel, bijna rennend, zochten we een andere weg naar het fort. Wel een flinke omweg, maar dat maakt ons niet uit. Sorry voor het ongemak, hondjes!

Het fort ligt aan de rand van de oude stad op een rotsachtige heuvel. Eenmaal boven aangekomen, hadden we een prachtig uitzicht over de blauwe stad. Van binnen uit was het fort erg mooi en indrukwekkend.

img_8472

Verdwalen door smalle steegjes

Zoals we in de vorige blog al vertelde blijven we redelijk lang in elk plaatsje. Dit omdat we onze laatste weken (inmiddels laatste dagen) van onze reis relax willen afsluiten. Onze voornaamste bezigheid is dan ook gewoon lekker Chai (Indiaanse thee) drinken en verdwalen door de smalle steegjes van ieder plaatsje. Dit is een hele leuk manier om een plaats te ontdekken en een praatje te maken met de locals.

img_8941

Kookles in Udaipur

Het Indiaanse eten bevalt ons echt super goed, zo goed dat we in Nederland echt niet zonder kunnen. De verschillende soorten curries en het echte Indiaanse brood, heerlijk! Dus zijn we naar een kruiden/specerijen winkeltje gegaan en een paar heerlijke kruiden gekocht. Maar nu.. hoe maken we dan deze heerlijke curries? Yes, we gaan een kookles doen bij Hari thuis. Een geweldig lieve vrouw die ons de heerlijkste gerechten liet zien. Zonder ui, tomaat, olie en knoflook kom je nergens in de Indiaanse keuken. Dat hebben we wel geleerd deze avond.

img_8747

Genieten van het prachtige India nu het nog kan..

De laatste dagen van onze reis brengen we door in de heilige stad Pushkar. Een kleine stad die is ontstaan nadat de Heer Brahma een lotusbloem uit zijn hand op de aarde liet vallen. Op de 3 plekken waar de blaadjes vielen, verscheen midden in de woestijn drie blauwe meertjes, waarvan er één in Pushkar bevindt (dit geloven de mensen hier in ieder geval). Voor ons is het vooral een gezellige, rustige stad waar een relaxte sfeer hangt. Veel leuke winkeltjes, gezellige cafétjes en de bergen (lees: bergjes) rondom de stad maken het plaatje compleet. Vooral veel relaxen, rondslenteren en genieten van het prachtige India nu het nog kan.. Wat gaan we dit missen!! (Oke, niet zo dramatisch, zo slecht hebben we het nou ook weer niet!)

Tot snel allemaal!

Liefs Luuk & Jess

2 Comments

  • Keby

    Geniet nog even!! ? Denk dat ik mn huis ook blauw ga verven ?

    februari 20, 2017 at 4:10 pm
  • Sam en Fred

    Fijne laatste dagen in het verre oosten gewenst. Een goede terugreis en sterkte met het acclimatiseren.

    februari 22, 2017 at 9:54 pm

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.